HINTALOVON Gyermekjogi Alapítvány

HINTALOVON Gyermekjogi Alapítvány

A Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány a Magyarországon élő gyerekek jogainak érvényesítése és támogatása céljából alakult meg. Az UNICEF korábbi gyermekjogi igazgatója, dr. Gyurkó Szilvia hozta létre a szervezetet 2015-ben, aminek keretében tapasztalt szakemberek és önkéntesek segítségével felnőttek és fiatalok gyermekjogi edukációjával foglalkoznak.

Kiemelt figyelmet fordítanak a gyermekek erőszaktól való védelmére, a gyermekek oktatáshoz való jogára, illetve az őket érintő, rájuk vonatkozó ügyekben való részvételi lehetőségükre.  A Gyermekjogi Pro Bono Központ keretében ingyenes jogsegélyszolgálatot nyújtanak.

 

YELON - Szexedukációs weboldal, applikáció és chat kamaszoknak

A Hintalovon Yelon nevű projektje a szexuális edukációt célozza meg a 10-18 éves korosztály számára. Mivel a diákok természetes módon érdeklődnek olyan témák iránt, mint a szerelem, testi változások és szexualitás, a Yelon munkatársai igyekeznek a gyerekekkel szembeni szexuális erőszak megelőzését és az egészséges fejlődést támogatni azzal, hogy hiteles válaszokat nyújtanak a sokszor tabunak tekintett kérdésekben is. A Yelon-chaten név nélkül és tabuk nélkül beszélgethetnek a fiatalok szakemberekkel, kérdezhetnek és személyre szabott válaszokat kapnak. Míg a szülők, tanárok, családtagok kényes nevelési kérdésekben tájékozódhatnak az oldalon.

Gyermekjogi Követ Program

„Hisszük, hogy a gyerekekről gondolkodni csak velük együtt érdemes.”

A középiskolások gyermekjogi ismereteit fejlesztő és hatékony részvételét támogató program 14-18 éves fiatalok bevonásával történik. A szemléletformáló munka a gyermekjogi ismeretek növelését, a gyerekek és felnőttek közötti bizalom erősítését célozza. A nézőpontjukat szakmai fórumokon, sajtótájékoztatókon és papíralapú kiadványokon keresztül mutathatják be.

 

Megosztás Címkék