Az én és a másik jogai – gyerekjogok az UNICEF tolmácsolásában

Az UNICEF – Ébresztőóra program keretében 4-12. osztályos gyerekek számára ingyenes iskolai interaktív előadásokat tartanak erre kiképzett oktatók az ország bármely részén. A témák a gyerekjogoktól, a gyermekek elleni erőszakon át a fejlődő világ problémáira is reflektálnak, így érzékenyítve a gyerekeket nem csak saját, de mások jogainak tiszteletben tartására is. A foglalkozások a gyermekek életkorához vannak igazítva és interakción, párbeszéden alapulnak. A diákok aktív részvétele az UNICEF szerint hozzájárul, hogy felelős és tudatos emberekké váljanak, akik egyúttal hamarabb észlelhetik az erőszakot és hatékonyabban védhetik meg magukat. 

A foglalkozások 90 percesek és illeszkednek az etika-, földrajz-, társadalomismeret- vagy épp az osztályfőnöki óra anyagába, de szívesen szerveznek tanórákon kívüli foglalkozást is.

Az UNICEF oldalán keresztül lehet regisztrálni a programra, ezt követően előzetes egyeztetés történik az adott tanárral, osztállyal, oktatóval a foglalkozás időpontjáról és egyéb kérdésekről.

 

Megosztás Címkék